Mindenről a zene szól

Anna & the Barbies - Segges a Balatonba

Magyar zene 2017.06.19. Olvasási idő: 1 Perc Magyar Zene Klippremier Videó Szerző: Gréta

Az Anna & the Barbies extravagáns frontasszonyával, Pásztor Annával az élen tavaly ősszel rendhagyó és nagyszabású koncertsorozatának fináléját tartotta a Fővárosi Nagycirkuszban, ezt követően pedig Álmatlan címmel egy lenyűgöző film készült zenekar életéről. Most pedig itt van legújabb daluk, mely rögtön egy videóklippel érkezik.

Az Anna & the Barbies vadonatúj nyári slágere visszahozza a balatoni családi nyaralások vízparti diszkóiból kiszűrődő, 90-es évekbeli technohangulatát. Erre rezonálva készült el a videóklip is, amiben tipikus Balaton-parti kocsmákban billiárdozhatunk, kisbusszal szelhetjük a falusi utcákat, és végül ugorhatunk egy seggest a zenekarral a Balatonba. 

A zenekar a dalt egy két és fél perces zenés tiszteletadásként határozza meg, amellyel „adózik mindazon megismételhetetlen pillanatok előtt, amik a múltunkat csiklandozva, életet pumpálnak a jelenünk fékezett habzású menetelésébe. Lopjunk kukoricát, aludjunk a stégen, gatyákat letolni, éljen a telihold: SEGGES A BALATONBA!!!” - üzeni Pásztor Anna.

A banda legközelebbi fővárosi koncertje július 8-án lesz a Barba Negra Trackben. Addig is találkozhattok velük a Fishing on Orfűn, a VOLT-on, valamint az összes nyári nagy fesztiválon is. Mindeközben Pásztor Anna, mint az év női előadója az Utópia Nagycirkusz előadása pedig az év koncertje kategóriában lehet a Petőfi Zenei Díj nyertese.


Várva várt Utópia című lemezük júliusban fog debütálni, Álmatlan című filmjük pedig ősztől a mozikat is meghódítja, így aki már látta a zenekart élőben, újraélheti az utazást, aki pedig esetleg lemaradt, az most széles vásznon pótolhatja.